אלוף האלופים במשקל כבד באומנויות הלחימה – MMA ואומנויות לחימה שונות.
ניסיון מעל 2 עשורים בתחום אומנויות הלחימה וכושר קרבי והכנה לצה"ל.
ניסיון מעל 2 עשורים בתחום הכושר הגופני – (פיתוח עיצוב וחיטוב הגוף).
אלוף האלופים במשקל כבד באומנויות הלחימה-MMA , ואומנויות לחימה שונות.
* אומנויות לחימה כמו: קרטה (מסוגים שונים), ג’יו ג’יטסו, אגרוף תאילנדי, קרב מגע, מהווים רק רשימה חלקית של סוגים של אומנויות לחימה המוכרות בארץ ובעולם. חשוב לציין שעיסוק באומנויות לחימה שכיח במיוחד ברחבי העולם וגם בישראל בה נעשה שימוש בחלק מאומנויות הלחימה (לדוגמה קרב מגע) בזרועות הביטחון: משטרה, שב”כ, מוסד ועוד.
* באמצעות עיסוק על בסיס קבוע באומנויות לחימה – ניתן לשפר את היכולת הגופנית באופן ממשי ולשפר עקב כך את איכות החיים ואף להביא להפחתת הגיל הפיזיולוגי של האדם (מתייחס לגיל התפקודי של המערכות הגופניות בגוף האדם – שונה במרבית המקרים מהגיל הכרונולוגי). חשוב לציין שאומנות לחימה-MMA הנה מיומנות גופנית נרכשת, שבדרך כלל מטרתה שיפור יכולת הלחימה בשעת קרב פנים-אל-פנים ובקרקע, אך מקיימת ערכים נוספים כגון: ערך אמנותי, ערך מנטאלי, יכולת שליטה בגוף, יכולת שליטה בכעסים, שיפור היכולת התודעתית ועוד.
* קיימת שיטות שונות בין סוגי אומנויות הלחימה, מכיוון שמקורן הנו בארצות שונות כמו: סין, יפן, ברזיל ועוד. מסתבר שלרבים מהעוסקים באומנויות לחימה בעולם הדבר מהווה אורח חיים של ממש והם עוסקים בפעילות זו במשך שנים רבות. אי לכך, ניתן להבחין במקרים לא מעטים בבני 70, 80 ויותר העוסקים באומנות לחימה מסוימת מזה שנים והמסטרים הגדולים של שיטות אומנויות הלחימה שונות הם במרבית המקרים בגיל השלישי.
* באמצעות עיסוק על בסיס קבוע באומנות לחימה-MMA ניתן לשפר מרכיבי כושר גופני רבים כגון: מהירות, זריזות, גמישות, קואורדינציה, שיווי משקל, כוח מתפרץ וסבולת לב ריאה ועוד. חשוב לציין שמרכיבי הכושר הגופני הבריאותיים החשובים לאדם ‘מן השורה הנם 4 במספר: סבולת לב ריאה, כוח , גמישות וקואורדינציה. אי לכך, בעת ביצוע אומנות לחימה מסוימת בה מופעלים ארבעת מרכיבים אלה ניתן להשפיע על תפקוד המערכות הפיזיולוגיות השונות באופן ממשי. באופן כללי ניתן לומר שמידת שיפור מרכיבי הכושר הגופני השונים ושל מרכיב כושר גופני זה או אחר תלוי רבות בסוג אומנות הלחימה. כמו כן, ישנן שיטות מסוימות המצריכות לימוד רב יותר של תנועות, קואורדינציה רבה במיוחד יותר. חשוב לציין, שחלק מאומנויות הלחימה מופיעות גם באולימפיאדה (לדוגמה: קרטה, ג’ודו, האבקות, ועוד).
* אחד היתרונות של אומנויות הלחימה הנו שניתן לעסוק בכך בכל גיל ולהתאים את סוג הפעילות והמאמצים בהתאם. אי לכך, ניתן להבחין בצעיר בן 22 ומבוגר בן 65 באותה מסגרת אימון.
* נקודה נוספת לציון הנה השיפור הממשי בביטחון העצמי אצל העוסקים באומנויות לחימה. הדבר חשוב במיוחד אצל מבוגרים, נשים וילדים ומתבגרים, אז ניתן להעלות תחושת הביטחון העצמי באופן משמעותי ואף את הדימוי העצמי. באימוני אומנויות הלחימה ניתן לשפר גם את השליטה לשלווה ולשלמות נפשית. אדם השומר על בריאות מצליח להגשים בכל מעשיו בעת ביצוע אומנות לחימה ניתן לפתח מנהיגות ורוח לחימה ותורמת לשיפור הביטחון ועל שלווה פנימית ועוד.
* בשנים האחרונות בתחום אומנויות לחימה והשפעה על הבריאות נעשו מספר מחקרים. אחד מהם נערך ב- מרכז “דין” לרפואה דחופה במדיסון שבארה”ב (Dean Medical Center Urgent Care, Stoughton Rd, Madison, USA) ובדק את ההשפעה של עיסוק באומנויות לחימה על הבריאות.
על פי המחקר אומנויות לחימה משלבות צורת לחימה עתיקה מקרבות עבר בתרגול ספורטיבי מודרני יומיומי. העיסוק באומנויות לחימה מקנה יתרונות בריאותיים רבים: בריאות טובה יותר ואיזון כללי של הגוף, תזונה נכונה ובריאה, כמו כן גם חוש מפותח יותר לבריאות הפסיכולוגית שלנו ועוד.
* חשוב לדעת: אומנויות הלחימה לא מקדמות אגרסיות, ויכולות לשמש כמודל לטיפול בנוער הנוטה לאלימות. עם זאת אומנויות הלחימה יחסית בטוחות לעומת ענפי ספורט אחרים ורוב הפציעות יחסית קטנות.